Puhtaus on enemmän kuin puoli ruokaa ravintolassa

Puhtaus on enemmän kuin puoli ruokaa ravintolassa

Ruoanvalmistuksessa hygieenisyyden ja puhtauden merkitys korostuvat. Ravintolakeittiössä ja ruokailutiloissa esiintyvä lika on pääasiassa elintarvikeperäistä rasva-, tärkkelys-, valkuaisaine- ja värilikaa. Näkyvän lian lisäksi esiintyy myös näkymätöntä mikrobiologista likaa. Mikrobeja on elinympäristössämme kaikkialla ja suurin osa niistä on vaarattomia, jopa hyödyllisiä meille. Pieni osa mikrobeista kuitenkin pilaa elintarvikkeita ja aiheuttaa sairauksia.

Elintarvikkeet ovat erinomainen kasvualusta mikrobeille, koska niissä on lähes kaikille mikrobeille sopivia ravinteita. Huolimattomasti hoidettu siivous yhdessä ravintolakeittiön lämpimien ja kosteiden olosuhteiden kanssa voi pahimmillaan johtaa epäedullisten mikrobimäärien kasvuun, ruoan pilaantumiseen ja jopa asiakkaiden ja henkilöstön sairastumisiin ja ruokamyrkytyksiin.

Ravintolan säännöllisen puhtaanapidon tavoite on poistaa sekä näkyvä lika että heikentää mikrobien elinolosuhteita ja siten estää biofilmikerrostumien syntymistä pinnoille. Käytettävien puhdistusaineiden lisäksi pintojen huolellinen kuivaus poistaa mikrobeilta sekä ravinnon että mahdollisuuden lisääntyä.

Eko Eko Shopissa on tarjolla useita tehokkaita, biologisia ja turvallisia puhdistusaineita, joiden avulla ravintolakeittiö pysyy varmasti puhtaana ja mikrobikasvustot kurissa.

Päivittäiseen puhdistukseen kuten esim. pöytätasojen, lattioiden ja seinien pesuun sekä rasvanpoistoon suurilta alueilta kannattaa käyttää laimennettavaa Elintarviketeollisuuden yleispuhdistusainetta, joka sisältää biologisia ainesosia, ja on suunniteltu erityisesti käytettäväksi päivittäisessä elintarviketuotannon puhtaanapidossa. Seokseen on valittu ympäristöystävälliset ainesosat, jotka toimivat tehokkaasti säästäen itse tuotetta sekä aikaa käyttäjälle. Puhdistusaine on erittäin riittoisaa ja annostussuhde riippuu lian määrästä. Voit käyttää tuotetta pyyhkimällä kohdealueet pesuveteen kostutetulla liinalla tai suihkuttamalla laimennettua ainetta suoraan kohteeseen ja pyyhkimällä. Erittäin vaikea lika irtoaa parhaiten vahvemmalla pesuliuoksella ja mekaanisesti hankaamalla tai painepesuria apuna käyttäen.

Elintarviketeollisuuden yleispuhdistusaineelle on myönnetty Eurooppalainen Ekomerkki (European Ecolabel). Se täyttää myös ympäristöä säästävien julkisten hankintojen vaatimukset (Green Public Procurement), soveltuu HACCP-järjestelmää vaativiin laitoksiin ja on hyväksytty elintarviketeollisuuteen (A1-NSF-sertifikaatti). 

Ravintolakeittiön puhdistuksessa Entsymaattinen yleispuhdistaja on kätevä jokapäiväisessä käytössä. Sen entsyymit tunnistavat lian ja rasvan puhdistettavasta pinnasta ja puhdistavat nopeasti ja turvallisesti vaikeankin lian pinnalta kuin pinnalta. Tuote on niin pinnoille, ihmisille, eläimille ja ympäristölle turvallinen yleispesuaine. Entsymaattinen yleispuhdistaja on heti käyttövalmis. Suihkuta ainetta suoraan puhdistettavalle pinnalle ja pyyhi nihkeällä liinalla. Tahrojen ja pinttyneen lian poistossa anna aineen vaikuttaa muutaman sekunnin ajan ennen pois pyyhkimistä. Helppokäyttöinen Entsymaattinen yleispuhdistaja sopii useisiin eri käyttökohteisiin, kuten esim. liesi, työtasot, pöydät, tuolit, keittiökalusteiden ovet ja hyllyt/laatikot, jääkaappi yms.  

Ravintolakeittiössä viemärit voivat tukkeutua helposti, sillä ruoanjäämiä ja muuta eloperäistä jätettä huuhtoutuu helposti astioiden ja elintarvikkeiden pesuveden mukana viemäriin.  Biologinen viemärinpuhdistusaine on hellävaraisempi vaihtoehto, kuin perinteiset viemäreiden puhdistukseen tarkoitetut aineet, koska sen mikro-organismit ja entsyymit hajottavat tehokkaasti orgaanisen lian vahingoittamatta putkia tai luontoa. Biologinen viemärinpuhdistusaine ehkäisee putkien tukkeutumista ja pitää säännöllisesti käytettynä viemärit ja putket auki sekä hajuttomina.

Bon appetit!

Bon appetit!

Edellinen artikkeli Hotellihuoneen tärkein ominaisuus on siisteys
Seuraava artikkeli Kun kotini valtasi paistetun kalan käry

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua

* Vaaditut tietokentät